Blog o vývoji software na míru

Funkční aplikace dodané včas.

Přitažlivý vzhled, jednoduché ovládání, dodržený rozpočet a časový harmonogram.

Web vhodný pro mobily

Počet lidí, kteří navštěvují webové stránky z mobilu, prudce roste. Jestliže nemáte web přizpůsobený pro mobily a tablety, přicházíte o velké množství potenciálních návštěvníků a zákazníků. Přinášíme návod jak otestovat vhodnost webu pro mobily zdarma.

Jak vytvořit web pro každé zařízení

Aby se můj web zobrazil správně na počítači, tabletu i mobilu musím vytvořit samostatný web na jedinečné webové adrese pro každý typ zařízení. To je možná první, co vás napadne, ale tak se to opravdu nedělá.

Dělat samostatný web pro každé zařízení je drahé a navíc by bylo těžké propagovat jednotlivé weby pouze na konkrétních zařízeních.

Přizpůsobení webu pro konkrétní zařízení provádí responzivní webová stránka. Webové stránky vytvoříme pouze jednou a určíme, jakým způsobem se mají na kterém zařízení zobrazovat.

Výhody responzivního webu

Pokud nemáte webové stránky přizpůsobené pro mobily, tak když vaše stránky někdo zobrazí na mobilu, ihned je zavře, protože budou nepřehledné. 

Možná jste dlouho budovali vaše SEO a díky tomu k vám přichází hodně návštěvníku z neplaceného vyhledávaní. To se může ale brzo změnit, protože i Google už udělal změny v algoritmu pro vyhledávání. Stránky optimalizované pro mobily mají lepší hodnocení a zobrazují se výše ve výsledcích vyhledávání.

Otestujte svůj web

Jestliže nemáte mobil nebo tablet a nemůžete si tak vaše stránky na něm prohlédnout, využijte bezplatný nástroj Google Resizer.