Blog o vývoji software na míru

Funkční aplikace dodané včas.

Přitažlivý vzhled, jednoduché ovládání, dodržený rozpočet a časový harmonogram.

Chcete vědět, co dělají lidé na vašem webu?

Mít web nestačí. Jestliže mají webové stránky pomáhat v podnikání a hlavně v prodeji, musíte vědět, kdo je navštěvuje, co lidi na vašem webu zajímá, co všechno si prohlíží a hlavně, kde jejich návštěva končí a proč končí. 

Jak sledovat návštěvníky webu

Nejpoužívanějším nástrojem pro sledování návštěvníků webových stránek je bezesporu Google Analytics. Základní verze, která postačuje většině vlastníků webových stránek, je zdarma. 

Integrováním nástroje Google Analytics do vašich webových stránek, získáte množství cenných informací. Zjistíte kolik lidí na váš web přichází, kolik z nich tam přichází opakovaně, dokážete zjistit, co si prohlížejí a dokonce i odkud přicházejí.

Google Analytics vám pomůže nejenom s měřením návštěvnosti vašeho webu, ale například i s tím jak vás lidé našli. Zdali přišli z Facebooku, z vyhledávání přes Google anebo z nějaké reklamní kampaně.

Google Analytics vám poskytne hodně cenných informací, na základě kterých dokážete váš web vylepšovat a zdokonalovat. 

Začlenění Google Analytics do vašich webových stránek je velmi jednoduché. Vytvořte si své vlastní bezplatné konto na adrese https://analytics.google.com a můžete začít. Po založení konta si vygenerujete sledovací kód, který je potřeba nahrát do kódu vašich webových stránek. Každý tvůrce webu to hravě zvládne.

Google Analytics má opravdu široké možnosti a poskytne vám široký rozsah užitečných informací ve formě čísel, tabulek a grafů. 

Videonahrávky a heat mapy

Chcete mít výstupy lépe vizualizované? Chcete vědět, jak se lidé pohybují s myší při návštěvě vašeho webu? Toto vám umožní nástroje na tvorbu heat map a videonahrávek. 

Ty vám ukážou na obrázku a ve video nahrávce, kudy se kurzor myši nejčastěji pohybuje a jak se pohybuje, co lidé zadávají a kde mají problém se na webu zorientovat.

Jestliže vám už Google Analytics nepostačuje, potom zkuste Smartlook anebo Hotjar, které vám dokážou chování uživatelů vizualizovat ve formě videonahrávek. Určitě budete překvapeni, co všechno se dá o návštěvnících webu zjistit.